Time To Rock Festival presenterar stolt: "A Tom Gabriel Warrior Trilogy"

tomg2_1.jpgDet är med stolthet och en känsla av total eufori som vi på Time To Rock Festival kan presentera en helt unik trilogi som kommer att utspela sig under alla tre festivaldagarna, 8-9-10 juli 2023.
Denna exklusiva föreställning kommer att sättas upp endast på en handfull platser i världen och spelningarna på Time To Rock kommer att vara de enda i Skandinavien, så du kan vara säker på att du kommer att få uppleva något väldigt unikt. Detta är din chans att bevittna en historisk musikhändelse.
Denna tre dagar långa serie med konserter kommer att visa upp legendariske Tom Gabriel Warrior livsverk. Tom är en av de absolut största pionjärerna inom extrem metal.
Under hela sin lysande karriär har han varit frontman, ledare och huvudlåtskrivare för de genredefinierande banden Hellhammer, Celtic Frost och nu Triptykon.


Tre dagar, tre konserter.


Lördag 8 juli
HELLHAMMER performed by Tom Gabriel Warrior's TRIUMPH OF DEATH
Söndag 9 juli
TRIPTYKON performing CELTIC FROST
Måndag 10 juli
TRIPTYKON

 


HELLHAMMER performed by TRIUMPH OF DEATH
Hellhammer existerade i bara två år, från maj 1982 till maj 1984. I ljuset av deras nu mytiskt ikoniska status på den globala metalscenen, är det nästan otänkbart att det mesta av denna musik aldrig hade framförts live på nästan fyra decennier och därmed föddes idén om Triumph Of Death.
De första stegen mot förverkligandet av Triumph Of Death, uppkallad efter Hellhammers mest ökända låt, och tanken att vara en mycket respektfull och autentisk hyllning till Hellhammer, togs slutligen 2014, och bandet grundades officiellt hösten 2019. Triumph Of Death består av, förutom Tom G Warrior, av musiker som inte bara älskar den här musiken, utan verkligen förstår den. Uppsättningen efterliknar Hellhammers sista inkarnation av april/maj 1984, då gruppen hade lagt till ytterligare en gitarrist. Sedan starten har Triumph Of Death spelat många mycket hyllade konserter över hela världen.


TRIPTYKON performing CELTIC FROST

Sedan starten har Triptykon ofta visat respekt för sina föregångare Celtic Frost genom att inkludera deras låtar i deras liveset. I sommar kommer de dock för första gången någonsin att framföra en hel konsert med Celtic Frost-låtar på ett mycket begränsat antal platser och kommer att göra detta på lördagskvällen hos oss på Time To Rock. Deras enda skandinaviska framträdande. Vi kan förvänta oss att höra låtar från bandets klassiska era, hämtade från albumen "Morbid Tales" (1984), "To Mega Therion" (1985), "Into The Pandemonium" (1987) m.m.
Tom Gabriel Warrior: "Att framföra en så unik trilogi av konserter som består av musik från hela mitt liv som musiker är något jag aldrig har gjort förut. Det är en spännande idé, och jag är säker på att det också kommer att bli ett väldigt känslosamt åtagande för mig. Jag är djupt tacksam till Time To Rock Festival för att ha ställt frågan till mig att göra detta och för intresset och stödet för mitt kreativa arbete. Detta är inget jag någonsin skulle ta för givet. Vi kommer att göra detta till en mycket speciell kväll och helg."


TRIPTYKON
Triptykon bildades i maj 2008 för att vidareutveckla det mörker som startades av dess omedelbara föregångare, banbrytande black/extreme metal-pionjärerna Hellhammer och Celtic Frost. Triptykon utvecklades från ett koncept för ett Celtic Frost sidoprojekt, initierat av Tom Gabriel Fischer (a.k.a. Tom Gabriel Warrior), gruppens sångare, gitarrist och huvudlåtskrivare. Hittills har de turnerat flitigt över hela världen och släppt de mycket hyllade albumen "Eparistera Daimones" (2010), "Melana Chasmata" (2014) och "Requiem" (2020). Med en stor, hängiven fanbase, bosatt i världens alla hörn, definierar Triptykon totalt mörker och tyngd och detta framträdande från det utan tvekan tyngsta bandet i världen, kommer att bli en upplevelse som du aldrig kommer att glömma.


Hittills presenterade band:
SAXON, M.S.G, D-A-D, THE TOY DOLLS, MOLLY HATCHET, BOURBON BOYS, MASTERPLAN ULI JON ROTH, ANGEL WITCH, TYGERS OF PAN TANG, TUNGSTEN and KNOGJÄRN. Ytterligare 25 band kommer att presenteras.


Biljetter och information om boende etc.: www.timetorock.se


Ps. Fredagen den 7 juli så kommer vi att hålla en förfest med 5 band som lirar. De första 3000 som köper 3-dagars eller 3-dagars VIP-biljett har gratis inträde till den dagen. Det finns fortfarande biljetter kvar, men här är det verkligen "Först till kvarn" som gäller.

THE HOOTERS KLARA! Nu är det dags att köpa biljett illa kvickt för nu presenterar vi stolt Sverigefavoriterna THE HOOTERS! The Hooters bildades 1980 av Eric Bazilian och Rob Hyman. I Sverige fick gruppen sin största framgång med låten "500 Miles" från plattan "Zig Zag" (1989) men på hemmaplan i USA var inte fallet detsamma där man redan haft fler andra hits, t ex "All You Zombies", "And We Dance", "Day By Day", "Johnny B" och "Satelite". När vi ändå pratar hits så kan det nämnas att Rob skrev 80-talsklassikern "Time After Time" tillsammans med Cyndi Lauper och Eric ligger bakom 90-talsditot "One of...
Publicerad 28 november 2022 kl 13:00
Ross the Boss klar! Ross Friedman, sedermera Ross the Boss, var med och bildade det idag ikoniska punkbandet The Dictators 1973 med vilka han spelade in tre fullängdare, Efter det blev det en sejour i det franska hårdrocksbandet Shakin´ Street och sen, tillsammans med Joey DiMaio bildade han Amerikas mesta heavy metal-band. Manowar. När Shakin´ Street agerade förband till det då Dio-frontade Black Sabbath 1980 så presenterade Ronnie James Dio Ross för basisten Joey DeMaio. De fann varandra snabbt, slog sig ihop med sångaren Eric Adams, vilka sedan skulle utgöra tre av fyra hörnstenar i Manowar under sex skivor från "Battle Hymns" (1982) till "Kings...
Publicerad 16 november 2022 kl 09:33
Legendariskt punkband till Knislinge! Sham 69 bildades 1975 i Hersham, England och räknas idag som ett av de stora och legendariska banden inom engelsk arbetarklasspunk. Tidigt i karriären så kantades deras spelningar av mycket våld och huliganism och bandet var en av de stora anledningarna till att Oi!, en subgenre inom punken skapades. I början av karriären var det ren punk som gällde, men bandet gled mer och mer in på klassisk brittisk rock influerade av band som The Who, Rolling Stones och Mott the Hoople. Bandets sound och låtar kännetecknas mycket av bombastisk refränger med fotbollskörer. Lyssna bara på låtar som "Hurry up Harry",...
Publicerad 14 november 2022 kl 08:38
Ny områdeskarta Nu har vi då lagt upp en karta på det nya festivalområdet. Är lite små ändringar, bl.a. så har vi ju utökat storleken på campingen (och flyttat tältcampingen till en del av husvagn/husbilscampingen. Detta för att få plats med vår nya tältscen. Ni som varit hos oss tidigare kommer nog att hitta en och annan mer nyhet Klicka här för att se hela kartan!
Publicerad 7 november 2022 kl 08:22
SENASTE NYTT SAXON, D-A-D m.fl. klara för sommarens festival! Nu fyller vi äntligen på årets line-up och vi går ut stenhårt med ett av de mest ikoniska banden inom brittisk heavy metal, nämligen giganterna SAXON med Biff Byford i spetsen. Ända sedan debuten 1979 har detta band hållit sig på toppen och dessutom blivit något av en favorit för oss svenska hårdrockare. Andra band ut blir ett av Skandinaviens största och bästa band någonsin, D-A-D , som kommer att höja partystämningen på festivalen till oanade höjder med hits som "Laugh 'n a Half", *Bad Craziness", "Sleeping My Day Away" och "Jihad". Det har...
Publicerad 19 oktober 2022 kl 14:00
NYHETER INFÖR 2023 Grabbarna på bilden är definitivt inga nyheter, men däremot så har vi dessa: 2023 blir första gången vi kör 3 scener under festivalen och med detta så ökar även antalet band från 26 till 40 totalt. Den tredje scenen kommer att bli inne i ett stort tält nere vid ån med plats för över 1000 personer inne i tältet men även öppet på sidan så att ännu fler kan se artisterna så klart! Större festivalområde, men samma gemytliga känsla och gott om plats för alla och vi kommer att ha ett större och bättre matutbud, fler barer, parkeringar och campingar! Allt...
Publicerad 2 oktober 2022 kl 14:52
Time To Rock Den tidigare Helgeåfestivalen vill stärka sin position både nationellt och internationellt. Vår slogan "Time To Rock" har visat sig vara ett starkt namn förknippat med vår festival, och inför 2022 tog vi steget fullt ut och bytte namn till just Time To Rock Festival. Vårt mål är att varje år leverera den perfekta blandningen av rock, blues, klassisk hårdrock och heavy metal. Vår grundtanke är att vi vill göra en festival utifrån hur vi själva vill uppleva den. Det ska vara familjärt, med nära relation mellan arrangör och besökare. Vi vill också att ni ska känna en närhet till våra artister...
Publicerad 1 oktober 2022 kl 12:55
{{ message }}

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.