The Hooters

The Hooters bildades 1980 av Eric Bazilian och Rob Hyman. I Sverige fick gruppen sin största framgång med låten "500 Miles" från plattan "Zig Zag" (1989) men på hemmaplan i USA var inte fallet detsamma där man redan haft fler andra hits, t ex "All You Zombies", "And We Dance", "Day By Day", "Johnny B" och "Satelite".
När vi ändå pratar hits så kan det nämnas att Rob skrev 80-talsklassikern "Time After Time" tillsammans med Cyndi Lauper och Eric ligger bakom 90-talsditot "One of Us" med Joan Osbourne. Eric har dessutom jobbat med både Mats Wester från Nordman och Niklas Strömstedt, vilket beror på att Eric är boende i Sverige.
The Hooters har släppt en handfull fullängdare och den senaste, "Time Stand Still", är från 2007. Live blandar man friskt från alla skivor och är givetvis generösa med hitsen, såväl de egna som andras.
I Sverige har Eric t o m gett sig på att sjunga "Idas Sommarvisa" tillsammans med publiken, så även på rockfestivaler. Det är ju något att se fram emot bland all vår hårdrock - sommar, allsång och Astrid Lindgren.


https://www.youtube.com/watch?v=EYVcGoo3Eko

{{ message }}

OK